Prezentacija dječijih istraživanja

14/12/2022

Članice Dječijeg parlamenta općine Novi Grad Sarajevo i neformalna grupa “Mali glasovi za veliki svijet”  zajedno su planirali, organizovali i održali prezentaciju dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta Povezivanje tačaka – unapređenje dječijih prava u BiH. 

Pored prezentacija, program je bio obogaćen razgovorom s gostima o važnim temama – jednakost, inkluzija, obrazovanje… 

“Bilo je predivno iskustvo razmijeniti mišljenja i čuti zaista nadahnjujuće priče naših sugovornika. Mnogo hvala našim prijateljima iz Udruženja “Život sa Down sindromom” i Vernesu Ćosiću, vijećniku u OV Novi grad. Što slijedi? Ispred nas su mnogobrojne aktivnosti i događaji, staza naših ciljeva je dugačka! Sve dok smo vođeni svojim snovima, sve dok nam je dječji osmijeh glavni motiv i inspiracija, samo je nebo granica”! Ema, Mali glasovi za veliki svijet.

Osim ove prezentacije, upriličeno je još 15 prezentacija dječijih istraživanja širom BiH u okviru projekta Povezivanje tačaka – unapređenje dječijih prava, kojeg implementira World Vision BH Fondacija u pertnerstvu za Udruženjem Naša djeca Sarajevo, a uz finansijsku podršku Evropske unije u Bosni i Hercegovini. 

Projekat finansira Evropska unija

Projekat finansira Evropska unija

„Projekat finansira Evropska unija“
„Projekat finansira Evropska unija“
„Projekat finansira Evropska unija“
https://platforma.gov.ba/wp-content/uploads/2021/12/logompli.png
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH

ADRESA: TRG BiH 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

TELEFON: +387 33 202 600

FAX: +387 33 206 140

EMAIL: kabinet.ministra@mhrr.gov.ba

Platforma za unapređenje dječijih prava

Platforma je uspostavljena u okviru projekta za unapređenje dječijih prava “Povezivanje tačaka””, koji finansira Evropska unija, a provode ga World Vision BH Fondacija i Udruženje “Naša djeca” Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

©2021 Autorska prava World Vision 2021. Sva prava zadržana.

Development by Lilium Digital.